בניה קלה עם N.S.PANEL
בשנים האחרונות הבניה הקלה הופכת להיות נפוצה יותר ויותר גם בארצנו. אחרי שבמשך שנים רבות שמענו על שיטות בניה מודולריות ואקולוגיות שצוברות תאוצה ברחבי העולם, מדינת ישראל החליטה גם היא לאמץ תווי תקן לבניה ירוקה. חברת NS Panel מתמחה בייצור של פנל מבודד מפרופיל אלומיניום לבניה קלה ברמה הטכנית הגבוהה ביותר ומסוגלת לייצר בזמן מהיר מגוון של חומרי גלם איכותיים לכל פרויקט בניה קלה לתעשייה ולמגורים.
בניה קלה – לבנות במהירות שיא
שיטת הבניה הקלה (השיטה המועדפת בבנייה ירוקה) מושתתת על עקרונות שונים לגמרי משיטות הבניה הקונבנציונליות שהתרגלנו לראות. במקום שכל הליכי הבנייה ייעשו באתר הבנייה, העבודה מחולקת בצורה שונה. בשלב הראשון מתכננים את המבנה בדיוק באותה צורה שהיינו עושים לו היינו בונים בית עם בטון וטיח, אבל במקום שנשלח משאיות וצוותים לאתר הבניה, אנחנו שולחים את ההזמנה למפעל מתקדם שמייצר בעבורנו את חלקי הגלם.
באתר הבנייה נעשות בפועל שתי פעולות – הכנת התשתיות והרכבת החלקים השונים. התהליך כולו, מפני שרובו נעשה במפעלים מתקדמים, מפחית את רמות הזיהום של ההליך בעשרות מונים. אבל בעוד שההשפעות האקולוגיות הן חשובות, בפועל מה שמעניין אותנו זו העובדה שבעזרת הבניה הקלה אפשר לבנות בית שלם מאפס בתוך מס' חודשים בודדים.
חומרי הגלם של הבניה הקלה
שיטת הבנייה הקלה קיימת בעולם כבר שנים רבות, אך בזכות הקפיצה הטכנולוגית היא הפכה לרווחת יותר וכיום היא מציעה תכונות איכותיות יותר מאשר חומרי הגלם ה"קלאסיים". להלן כמה מחומרי הגלם הנפוצים ביותר שאפשר למצוא בכל פרויקט בניה קלה:
- פנל מבודד – פנל מבודד לבניה קלה הוא כמו חומר הבטון לבניה המסורתית. מעבר לכל סוגי הקונסטרוקציות הקיימות, הפנל המבודד הוא אבן היסוד של הבניה הקלה ומשתמשים בתוך המבנה ומחוצה לו. הפנל המבודד מורכב משתי לוחות אלומיניום שביניהן מפרידה שכבת איטום העשויה מאחד משלושת החומרים הבאים: צמר סלעים, פוליאוריטן או פוליסטירן.
- קונסטרוקציה – במקום השלד המוכר לנו, בבניה קלה בונים את הקונסטרוקציה (המעטפת) ועליה מרכיבים את החלקים השונים. אפשר לבחור לבנות את הקונסטרוקציה מעץ או פלדה, אבל אנחנו מציעים לכם להשתמש בשילוב של פלדה ואלומיניום כדי לקבל תוצאה איכותית וחזקה יותר.
- פלטות גבס – כדי לייצר תחושה נעימה בתוך מבנה, נהוג להשתמש בפלטות גבס שישמשו כקירות המבנה. את פלטות הגבס מרכיבים בעזרת חיבור של פרופיל האלומיניום הנמצא בבסיסם לפסי האלומיניום שמוטמעים בתוך הקונסטרוקציה.
יתרונות השימוש באלומיניום בבניה קלה
כדי ליישם הלכה למעשה פרויקט בניה קלה, צריך שחומרי הגלם בהם משתמשים יהיו איכותיים יותר מחומרי הגלם הקיימים. בעבר לא היו תחליפים איכותיים לבטון ולכן היו מרבית הבתים נבנו מלבנים וחומרי בניה כבדים שמבודדים את הפנים מן החוץ. אבל כיום, בעזרת שדרוגים טכנולוגים שהוטמעו בתוך חומרי הגלם, חומרים כמו אלומיניום מציעים לנו את כל מה שאנחנו מחפשים לבנייה איכותית.
להלן כמה מהתכונות הבולטות שהופכות את האלומיניום לאחד מחומרי הבסיס של הבניה הקלה:
- נוח לעבודה – האלומיניום הוא חומר גלם שנוח לעבד אותו ולעבוד אתו. הוא בעל תכונות מבניות וטכניות חזקות, כך שהוא מסוגל להתמודד עם עומסים רבים, אך במקביל הוא בעל משקל סגולי נמוך שמקל את כל הליך ההרכבה.
- עמידות – האלומיניום הוא אחד מחומרי הגלם העמידים ביותר בפני פגעי מזג האוויר והזמן. בניגוד לחומרי גלם אחרים, האלומיניום לא מעלה עובש, לא מפתח קורוזיה וקשה מאוד לפגום בו בצורה פיזית.
- מחיר – מחיר הייצור של פרופיל אלומיניום איכותי הוא משמעותית זול יותר מאשר ייצור לבני בטון ובנייה. ההפרש במחיר של בניית בית בשיטת הבניה הקלה יכול להגיע לחיסכון של עד 30%.
- נראות – את האלומיניום אפשר לייצר ולעבד בדיוק לפי הצרכים הסופיים, אפשר לצבוע את לוחות האלומיניום בצבעים ולהקנות להם מראה דקורטיבי ויפה. אצלנו ב NS PANEL, ניתן גם להשתמש באלומיניום עם גוון עץ כך שניתן ליהנות גם מהאיכות הגבוהה של האלומיניום וגם מנראות מדהימה של גוון עץ.
שאלות נפוצות על בניה קלה
מהם היתרונות של הבניה הקלה?
אפשר למנות יתרונות רבים לבניה הקלה, אם נמנה רק חלק קטן מהן אז נציין את העלויות הנמוכות לבניה, הפשטות בתהליך של בניה קלה שמאפשר לבצע תוספות בניה למגורים די בקלות, המהירות הגבוהה שבה ניתן לסיים תהליך בניה או תוספת בניה וכמובן שבסיום הבנייה התוצאה לא רק יפה אלא היא גם מספקת חיסכון מהותי בהוצאות תחזוקה ובשימוש באנרגיה.
האם צריך לקבל אישור מיוחד לבניה של בית בבניה קלה?
כמו כל פרויקט בניה, גם פרויקטים של בניה קלה דורשים את הוצאת האישורים המתאימים מהרשויות. אבל בעוד שבבניה קונבנציונלית ההליך בדרך כלל לוקח זמן רב ולא תמיד מקבלים את האישור, בזכות המאפיינים הייחודיים של הבניה הקלה נהוג שמקבלים את האישורים במהירות וללא כל בעיה.
האם ניתן לבנות ממ"ד מבניה קלה?
החוק במדינה מחייב שבכל בית ודירה יבנה ממ"ד, עיון בסעיפי החוק חושף כי החדרים האלו חייבים להיות בנויים מבטון בעובי מינימלי ולעמוד בקריטריונים מחמירים מאוד שנכתבו על ידי משרד הביטחון ופיקוד העורף. בניה קלה לא מאפשרת עמידה בכל התקנים האלו ולכן בכל פרויקט בניה קלה צריך לתכנן חדר ממ"ד שיעמוד בכל הפרמטרים הקבועים בחוק.
האם כשאומרים "בניה קלה" הכוונה לבתים הנראים כמו קרוואנים?
לא. המונח בניה קלה הוא רחב מאוד ויש לו חלופות רבות (כמו למשל בניה ירוקה או בניה טרומית) אבל מבחינה עיצובית אפשר לבנות כל דבר שרוצים. כיום אדריכלים רבים בוחרים לעבוד בשיטת הבניה הקלה לא רק כי התכונות של חומרי הגלם איכותיות יותר, אלא כי השיטה הזו מאפשרת להם חופש יצירתי ומרחב תמרון גדול יותר.