כיצד הפכה הבניה הקלה למגורים לנפוצה בישראל

זה אומנם לא חדש, אך כיום יותר מתמיד אפשר לראות כי הבניה הקלה למגורים הפכה לשיטת הבניה הנפוצה ביותר בישראל. מספיק שנסתכל על תקן הבניה הירוקה שנכנס לתוקפו בתחילת חודש מרץ 2022 כדי להבין שהבניה הקלה כאן כדי להישאר.

כחברה המתמחה בייצור של ושיווק של פנלים מבודדים בעבור פרויקטי בניה קלה למגורים, אנחנו ב- NS Panel רוצים להביא לכם סקירה על הסיבות שהובילו למהפכה הזו, ולהראות לכם את היתרונות הרבים שיש לשיטת הבניה הקלה.

מה זה אומר בניה קלה למגורים?

ההבדלים בין שיטת הבניה הקלה לבין השיטות האחרות הם משמעותיים ביותר. בעוד שבשיטות הבנייה הישנות נהוג היה להביא את כל חומרי הגלם אל השטח, בבניה הקלה מרכיבים את כל שילדת המבנה במפעל ייעודי ורק לאחר מכן משנעים את המבנה אל אתר הבניה. גם חומרי הגלם בהם משתמשים שונים בתכלית ובמקום בטון ולבנים, משתמשים כיום בפנלים מבודדים וקונסטרוקציות אלומיניום מתקדמות.

בזכות היתרונות הרבים של שיטת הבניה הזו, עליהם נרחיב בהמשך, התפתחו במרוצת השנים שמות רבים בהם נהוג לכנות את השיטה הזו. בין השמות הנפוצים אפשר למצוא את: בניה ירוקה, בניה מודולרית, בניה אקולוגית ואפילו בניה מהירה. המשותף לכל השמות השונים הוא שכל שם ושם מדגיש תכונה אחרת שהופכת את הבניה הקלה לייחודית כל כך.

 

מה הופך את הבניה קלה למגורים לפתרון המגורים האיכותי מכולם?

כפי שתיראו עוד רגע, לבניה הקלה למגורים יש יתרונות רבים שסייעו לקבע אותה כשיטת הבניה הנפוצה בישראל ובעולם. אך מעבר לתכונות הספציפיות, חשוב להדגיש כי בשנים האחרונות נושא המודעות הסביבתית גובר ותופס מקום מרכזי יותר בשיח. מחקרים מעידים ששיטות הבניה הישנות שהכרנו נחשבות לאחד הגורמים המזהמים ביותר את כדור הארץ, למעשה כ – 55% מייצור הפסולת העולמית מגיע משימוש בשיטות הבניה המסורתיות וכ – 30% מפליטת גזי החממה מגיע ממבנים שנבנו בשיטות אחרות מלבד שיטת הבניה הקלה.

כדי להבין מה הופך את הבניה הקלה לבניה אקולוגית ונקייה יותר, הנה כמה מהתכונות המאפיינות ביותר:

  • איכות חומרי הגלם – שיטת הבניה הקלה מבוססת על חומרי גלם איכותיים ביותר שמספקים תכונות מדהימות בכל הקשור לאיטום, בידוד ועמידות. חומר הגלם הנפוץ ביותר בשיטת הבניה הזו הוא האלומיניום שממנו מייצרים פנלים מבודדים, פרופילים ולמעשה את מרבית השלדה והחלקים המרכזיים.

  • עמידות – האלומיניום הוא אחד מחומרי הגלם החזקים ביותר שקיימים ובזכות העברתו בתהליך כימי ייחודי שנקרא פסיבציה, אנחנו יכולים להבטיח כי הוא יאריך שנים ולא יתבלה בעקבות חלודה או בלאי כזה או אחר.

  • חוזק מבני – המבנה הייחודי של פנלים מבודדים, שדומה לסנדוויץ', מסייע לחלוקה שוויונית של עומסים על גבי הפנל המבודד ומאפשר חוזק מבני שאין דומה לו.

  • חיסכון באנרגיה – אחת הסיבות המרכזיות ביותר שהפכו את שיטה הבניה הזו לשיטה הנפוצה ביותר נעוצה בכך שכאשר מסיימים לבנות את הבית, או המשרד, כושר הבידוד והאיטום שיש למבנה מצמצמים את התלות בחשמל כדי לחמם או לקרר את המבנה.

  • מהירות ההקמה – שיטת הבניה הקלה מבוססת על עקרון של בניה יבשה שמאפשרת חיבור מהיר ויעיל של כל החלקים לכדי יחידה אחת. בזכות המחברים הייעודיים והייחודים שיש לשיטת הבניה הזו, אפשר להרכיב בית שלם מאפס בזמן קצר של מספר חודשים בודדים.

  • מחיר – למרות כל החידושים הטכנולוגים שמעורבים בשיטת הבניה הזו, המחיר הכולל של הקמת מבנה למגורים בשיטת הבניה הקלה נמוך משמעותית מהמחיר אותו הייתם משלמים לבית דומה שייבנה בשיטות בניה אחרות.

 

מה אפשר לבנות בשיטת הבניה הקלה?

מה שהכי מדהים בשיטת הבניה הקלה זה שהיא לא מוגבלת רק למבנים למגורים, למעשה אפשר לבנות בשיטה זו פרויקטים רבים ומגוונים. ברשימה הבאה תמצאו את הדברים הבולטים ביותר שאפשר לבנות בעזרת שיטת בנייה זו:

  • בתים ומבנים – לא רק שאפשר לבנות בתים ומבנים בשיטת הבניה הקלה, למעשה תו התקן הישראלי מחייב כי כל מבנה חדש שמוקם, או מבנה שעובר שיפוץ, יעמוד בת"י 5281 המפרט תשע קטגוריות שונות שעליהן המבנה מקבל דירוג ואישורים.

  • מחסנים וחממות – התכנון הגמיש ומהירות הבניה מאפשרים לנו להקים מחסנים, חדרי עבודה בחצר ואפילו חממות בשיטת הבניה הקלה.

  • סגירת מרפסת – בעבר בכדי לבצע סגירת מרפסת היינו צריכים להסתפק בפרגולה או במרקיזה, אבל כיום בעזרת הבניה הקלה אנחנו יכולים לקחת מרפסת ולהפוך אותה לחדר כמו שאר החדרים בבית.

  • תוספת חדר – כדי להוסיף עוד חדר בבית, אך לשמור על המרפסת כמרפסת, אפשר להשתמש בבניה קלה על הגג כדי לבנות חדר נוסף, או שאפשר לבנות חדר נוסף צמוד לבית על הקרקע אם יש לכם מספיק שטח בחצר.

  • קירוי וסגירת פרגולות – במקום להשתמש בסנטף, אפשר להשתמש בבניה קלה כדי לבצע סגירת חורף לפרגולה או כדי לסגור את החלק העליון של הפרגולה מפני חדירת גשמים.

 

הבניה הקלה בישראל – מתי הכול התחיל ואיך היא הפכה לשיטת הבניה הפופולרית ביותר

אם בוחנים את התנופה של הבניה הקלה ברחבי העולם, נראה כי מדינת ישראל התחילה לאמץ את הטכנולוגיה לטובת הקמת מבנים הרבה יותר מאוחר משאר המדינות, יחד עם זאת עדיף מאוחר מאשר לעולם. בעוד שבישראל עדיין בנו בתים עם לבנים, ברחבי אירופה וארצות הברית הוקמו יותר ויותר מבנים בצורה מודולרית. בשנת 2005 מדינת ישראל הציגה בפעם הראשונה בהיסטוריה תקן בנייה ירוקה, אך התקן המקורי היה ריק מתוכן ולא בוצעה אכיפה כדי לוודא שאכן מבנים חדשים עומדים בתנאי הסף.

בד בבד, המודעות הסביבתית החלה לעלות ולצידה גם יוקר המחייה החל לתת את אותותיו. יותר ויותר ישראלים גילו את יתרונות הבניה הקלה הן מבחינת המחיר והן מבחינת האיכות והסיבות הללו הובילו ישראלים רבים להסתכל על הבניה הקלה כאפשרות ריאלית. מרגע ששיטת בניה זו החלה לקום בארץ ויותר אנשים נחשפו אליה, הם גם גילו את שאר היתרונות של שיטה זו ואימצו אותם בחום.

חברת NS Panel מתמחה בייצור של פנלים מבודדים מאלומיניום בעבור תחום הבניה. מכיוון שאנחנו מאמינים באמונה שלמה כי שיטת הבניה הקלה היא האיכותית ביותר שקיימת, אנחנו מציעים ללקוחותינו ייצור מדויק של פנלים מבודדים ברמת האיכות הגבוהה ביותר. לפרטים נוספים – צרו אתנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל פרויקט נדרש.

פרגולה אלומיניום לבנה

לקבלת ייעוץ והזמנות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

מידע נוסף שעשוי לעניין אותך..

דילוג לתוכן