במאמר הזה נסקור את כל סוגי הפנל המבודד
פנל מבודד הוא כבר מזמן שם נרדף לחומר גלם איכותי. אין כמעט בעל מקצוע אחד כיום שלא השתמש, או משתמש באופן קבוע, בפנלים מבודדים לשם ביצוע עבודות בניה. אצלנו ב – NS Panel תוכלו למצוא את כל סוגי הפנל המבודד באיכות הגבוהה ביותר וזאת בזכות מפעל הייצור המתקדם שברשותנו. במאמר זה אנחנו רוצים להציע לכם סקירה נרחבת על סוגי הפנלים המבודדים שקיימים, וכמובן שגם להסביר על השימושים וההבדלים ביניהם.
לפרטים נוספים והזמנות של פנלים מבודדים – צרו אתנו קשר עוד היום.
מה זה בכלל פנל מבודד ומתי משתמשים בו?
רגע לפני שניכנס וניגע בהבדלים בין סוגי הפנלים המבודדים, אנחנו רוצים ליישר קו ולדבר על מה זה בכלל פנל מבודד. פנל מבודד הוא למעשה חומר איטום שמשתמשים בו בענף הבניה למטרות שונות ומגוונות. מדובר על שתי לוחות פח מגולוון אשר מוצמדים זה לזה בהליך מכאני משוכלל, שבמהלכו משלבים בין הלוחות חומר איטום משתנה. לפנל המבודד יש עוד שמות רבים ואם נציין את הבולטים שבהם אז אולי אתם מכירים את השמות הבאים: לוח סנדוויץ', פנלית, או איסכורית.
כפי שאמרנו קודם לכן, לוחות פנל מבודד משמשים את ענף הבניה למטרות רבות כאשר אפשר לראות אותו בעיקר בהתקנה של גגות, בניית מחסנים ומבני חקלאות, תוספות בנייה, בניית קירות ויצירת חללים ועוד שימושים רבים. שימו לב שהמשותף לכל השימושים האלו זה העובדה שכולם דורשים חומר גלם קל ונוח לעבודה, אך כזה שמספק רמת בידוד ואיטום גבוהה.
ההבדלים בין הסוגים השונים של פנלים מבודדים
בזכות העובדה שאת הפנלים המבודדים אנחנו מייצרים במפעל שלנו ב – NS Panel בהתאם להזמנות מדויקות, אנחנו יכולים לייצר פנלים מבודדים בכל הגדלים והמידות הרצויות. עיקר ההבדלים בין הפנלים המבודדים יכול להיות ברמת הגימור, בעובי הפנל וכמובן שבחומרי הגלם שמהם מייצרים את הפנל. כך למשל במידה שתרצו להשתמש בפנל מבודד לסגירת מרפסת תדרשו ככל הנראה ללוחות גדולים יותר וברמת גימור נמוכה יותר מאשר אם תרצו להשתמש בפנל מבודד כדי להרחיב את הבית עם תוספת בניה קלה.
מעבר לרמת הגימור ולגודל הפנל, עיקר השוני בין סוגי הפנלים המבודדים נעוץ בחומר האיטום בו משתמשים ובסוג הפח שמשמש לייצור השכבה החיצונית. להלן הסוגים העיקריים שלאחר מכן נרחיב על אודותיהם.
- חומר איטום – פוליסטירן מוקצף (פנל קלקר)
- חומר איטום – פוליאוריטן מוקצף (פנל צהוב)
- חומר איטום – צמר סלעים (פנל חום)
- חומר איטום – פנוליק ( Phenolic)
- שכבה חיצונית – פח מגולוון (איסכורית)
- שכבה חיצונית – אלומיניום
כמו כן, כפי שציינו קודם, אפשר להזמין את פנלים מבודדים בכל מיני גדלים ובעובי משתנה, אך ישנן כמה מדרגות אוניברסליות לעוביו של הפנל המבודד – 5 ס"מ, 5 ס"מ, 7.5 ס"מ ן – 10 ס"מ. חשוב מאוד לזכור שבהתאם למידות הפנל, יש להצטייד באביזרים הנלווים הייעודיים לעובי הפנל איתו אתם עובדים בפועל.
פנל מבודד: כל הסוגים
אחרי שראינו כי קיימים סוגים שונים של פנלים מבודדים, ולאחר שהבנו כי בהתאם למטרה שלנו כך נבחר את הפנל המתאים, אנחנו יכולים להמשיך ולהתעמק בהבדלים בין הסוגים השונים כדי לראות מה היתרונות של כל פנל ופנל.
פנל מבודד במילוי פוליסטירן מוקצף
הפוליסטירן המוקצף הוא השם המדעי של הקלקר, לכן גם הפנל הזה ידוע לציבור כפנל קלקר. זהו אולי חומר הגלם הנפוץ ביותר בתחום הפנלים המבודדים וזאת בזכות העובדה שמחירו זול, אך הוא מספק תכונות בידוד מצוינות. בצורתו הגולמית הפוליסטירן חסר צבע, אך בתהליך העיבוד הוא זוכה לצבעו הלבן והמוכר. מבחינה טכנית מדובר על חומר גלם שמספק עמידות ברמה של F20, אשר עומדת בתקן הישראלי לבניה וכן בת"י 921 העוסק ברמת הבעירה של החומר. משקלו הקל של הקלקר והעובדה שהוא עמיד בפני מים ואש סייעו רבות להפיכתו לחומר הגלם הנפוץ בעולם הבנייה.
שימושים עיקריים: כיוון שפנל מוקצף העשוי מפוליסטירן מוקצף משמש לכמעט כל דבר אפשרי, החל בסגירות חורף למרפסת, דרך פרויקטים של בניה קלה ועד בידוד פנימי במכשור חשמלי, יהיה זה חטא לנסות ולצמצם את הרשימה לשימושים עיקריים.
פנל מבודד במילוי פוליאוריטן מוקצף
הפוליאוריטן המוקצף מגיע ברמת צפיפות גבוהה יותר מאשר הפוליסטירן, מה שהופך אותו לחומר בידוד תרמי איכותי יותר. העובדה כי מדובר על חומר גלם שאינו רעיל והוא בעל הצפיפות הגבוהה ביותר, הופכת את הפוליאוריטן המוקצף ליעיל ביותר כדי לשמור על טמפרטורה ולאחד היעילים למניעת חדירת מים אל תוך המבנה.
שימושים עיקריים: השימוש העיקרי של פנלים מבודדים במילוי פוליאורטין מוקצף הוא בחדרי קירור ומחסנים תעשייתיים בהם נדרשת בקרת אקלים איכותית.
פנל מבודד במילוי צמר סלעים
כדי לייצר צמר סלעים משתמשים בבזלת וסלעים אחרים, אשר מסייעים להפוך את חומר הגלם הזה לאיכותי ביותר בבידוד מפני חום ואש. התכונה הבולטת ביותר של פנל מבודד הממולא בצמר סלעים היא העובדה כי בכל הקשור לעמידות בפני אש וחום, זהו הפנל המבודד שמסוגל להתמודד עם הטמפרטורות הגבוהות ביותר. נוסף על כך, יכולות הבידוד האקוסטי של צמר הסלעים נחשבות גם הן למשובחות ביותר. חשוב להגיד בהקשר הזה כי השימוש בצמר סלעים הולך ופוחת כיוון שנמצא שחומר זה עשוי לעורר גירויים בעור, קשיים נשימתיים בעת העבודה אתו ואפילו יכול להוביל לסרטן.
שימושים עיקריים: בזכות עמידותו בפני חום גבוה והיכולת של חומר הבידוד הזה לעמוד זמן רב גם באש חיה, הפך צמר הסלעים לחומר הגלם הנפוץ ביותר לטובת מבנים שבהם יש צורך בעמידות גבוהה מפני אש וחום.
פנל מבודד במילוי פנוליק
הפנוליק הוא חומר בידוד העשוי מפלסטיק והוא אחד מחומרי הבידוד החדישים ביותר ולכן גם אחד הנדירים. העובדה כי מדובר על חומר בידוד חדש היא העיקרית לכך שהוא אינו נפוץ, אך גם מחירו העיקר תורם רבות לחוסר הפופולריות של חומר גלם זה. מבחינת התכונות שלו, מדובר על חומר גלם שמונע התפתחות של עובש ומבודד רטיבות ונוזלים ברמה הגבוהה ביותר לצד יכולות עמידה בפני אש איכותיות במיוחד.
פנל מבודד מאלומיניום לעומת פנל מבודד מאיסכורית
לסיום המדריך שלנו על סוגי הפנלים המבודדים, אנחנו רוצים להציג את ההבדל האחרון שנותר לדבר עליו – ההבדל בין פנל מבודד מאלומיניום לעומת פנל מבודד מאיסכורית. פנל האיסכורית הוא הפנל הזול והנפוץ ביותר, מדובר על פנל שמראהו תעשייתי אך הוא מספק תכונות בידוד ואיטום איכותיות, מה שאומר שבהרבה מקרים משתמשים בו במקרים שלא צריך לראות אותו.
לעומת זאת, פנלים מבודדים מאלומיניום נחשבים לפנלים מעוצבים כיוון שאפשר לצבוע אותם בכל צבע שרוצים ועל כך אפשר להוסיף עיבודים ועיצובים שאפשר לעשות במראה הכללי של האלומיניום.
להזמנות של פנלים מבודדים איכותיים ולקבלת הצעת מחיר צרו אתנו קשר עוד היום ב – NS Panel.